News - MNF Internationales

• Sommerschule an der Babes-Bolyai Universität (Online)

We are happy to announce you that the Erasmus+ Office of Babeș-Bolyai University is organizing our first Project management Online Summer School dedicated to students of partner universities due to take place in the period 12 – 16 July 2021.

Please find attached the invitation for your students to apply and the poster for the event. The summer school is open to all students of partner universities who would like to gain knowledge about writing and implementing an Erasmus+ project. Students do not need any previous experience on project management and teaching will be done by professionals of our University. Application here. Deadline: 15.06.2021.

• Spanisch lernen (Online) Sommerschule Gran Canaria
    We are pleased to send you our call for applications for the SUMMER SCHOOL 2021 at Universidad de Las Palmas de Gran Canaria. Please, find attached futher information here and here.

Nos complace enviarles nuestra convocatoria para el SUMMER SCHOOL 2021.
    Deadline: 21.05.2021.

• Sommerschule in Osteuropa
    Innerhalb der Initiative „Go East“ möchte der DAAD mehr Studierende aus Deutschland für Studien- und Forschungsaufenthalte in die Länder Mittel-, Südost- und Osteuropas sowie Südkaukasus und Zentralasien fördern. Go East Sommerschulen werden jedes Jahr von Hochschulen der Region zu den verschiedensten Themen angeboten. Finanziert wird das Programm durch das Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMBF). Ab dem 01.03.2021 ist es für Studierende möglich, sich an einer der 47 Sommerschulen in 19 Ländern zu bewerben. Deadline: hängt von der Sommerschule ab.

• Doctoral Contracts University of Bordeaux
    The University of Bordeaux is pleased to announce, within the framework of its Artificial Intelligence Doctorate program, that a call has been opened for 8 to 10 doctoral contracts. Application Deadline: 17.05.2021 (12h French time). Application. Selection procedure: 18.05-28.05.2021. More Information. Auditions for selected candidiates: 03.06.2021.

• Bordeaux Summer School (Online)
    The University of Bordeaux is pleased to announce its upcoming Bordeaux Summer Schools program. As a result of the ongoing COVID-19 pandemic, we have decided to host the 2021 edition remotely as online courses. Taking place between May and October 2021, the program offers a range of high-quality, international summer schools for graduate and doctoral students as well as young researchers. Topics cover a variety of disciplines, ranging from African studies to advanced materials to health sciences to social sciences to oenology and more!

• Deutsch-taiwanesische Forschungstrainingsgruppen
    Gemeinsam mit dem Ministry of Science and Technology of Taiwan (MoST) schreibt die Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) die Förderung für International Research Training Groups (IRTG) aus. In dieser bilateralen Zusammenarbeit bieten deutsche und taiwanesische Universitäten ein gemeinsames Forschungstrainingsprogramm für Doktorand*innen an. Diese Ausschreibung richtet sich an alle Disziplinen und ist auf eine Förderdauer von maximal neun Jahren beschränkt. Deadline: 30.06.2021.

• Ausschreibung des PROMOS-Stipendiums für 2021
    Das PROMOS-Stipendium richtet sich an HU-Studierende, die einen (Kurz-) Aufenthalt im Ausland planen und wird für die Kategorien Semesteraufenthalt (außerhalb der Erasmus-Programmländer), Sprachkurse und Abschlussarbeiten (weltweit), Praktika (nur für Charité-Studierende) sowie für Gruppenprogramme vergeben.
    Die PROMOS-Förderung umfasst eine länderspezifische Mobilitätspauschale und/oder eine länderspezifische Aufenthaltspauschale. Die Vergabe der PROMOS-Stipendien erfolgt vorbehaltlich der Mittelfreigabe durch den DAAD. Weitere Informationen finden Sie hier: https://www.international.hu-berlin.de/de/studierende/ins-ausland/finanzierung-1/promos-1